Na trhu je díky iFund.cz první nestranný srovnávač podílových fondů

S ním si spolehlivě ověříte informace od poradce. Nebo rovnou investujete sami online

iFund.cz je nová služba pro ty, kterým dosud chybělo na českém trhu transparentní a objektivní prostředí v oblasti investování do podílových fondů. Najdete tu podrobné informace o více než 900 fondech a jednoduše si je srovnáte mezi sebou. Detailní filtrace a obarvení fondů podle semaforu vám navíc umožní vyhledat konkrétní fond přesně podle zadaných preferencí.

Snadno si tak ověříte, co vám někdo doporučuje. Nebo si vyberete to pravé sami za sebe. Kdo k nám přijde, dostane objektivní pravdivé informace, a to všechny, které jsou k dispozici. Naším cílem je kultivovat investiční prostředí v ČR, aby fungovalo transparentněji a lépe pro lidi.

Jak funguje srovnání a nákup na iFund.cz

  1. Zadáte svoje investiční preference. Podle nich vám obarvíme fondy jako semafor. Tak hned poznáte, které fondy sedí vašim preferencím. iFund.cz nevlastní žádná finanční skupina, všem fondům proto měříme stejným metrem.

  1. Nezávazně a bez registrace si prohlédnete fondy. Všechny podstatné informace vidíte na první dobrou a jednoduše je srovnáte.

  2. Užijete si nejpodrobnější filtraci na trhu. Chcete rizikovější nebo míň rizikové fondy? Dáte spíš na akcie, dluhopisy nebo třeba nemovitosti? Hledáte jen globální fondy na vyspělých trzích, třeba v Japonsku? Z 900+ fondů si vyberete přesně podle svého.

  3. Vyplníte osobní údaje a počkáte na SMS, že můžete dokončit nákup.

  4. V sekci Moje portfolio sledujete, jak se vaší investici daří.

Zajímají vás podílové fondy? Podívejte se, proč investovat právě do nich.

Za srovnávačem stojí tým právníků, investičních specialistů a IT i odborníků na uživatelskou přívětivost, který službu dlouho a pečlivě vyvíjel a testoval. Chtěli jsme mít jistotu, že srovnávač bude pro investory intuitivní. Naším cílem totiž bylo, aby dokázali investovat sami podle svého.

Impuls k vytvoření služby vyšel od privátních bankéřů Antonína Kunze a Martiny Vlachové:

„Někteří naši klienti chtěli kromě zprostředkovaného investování s námi ještě investovat sami online. Baví je tomu rozumět, vyhodnocovat vývoj a mít vlastní přehled o penězích bez papírů. Prozkoumali jsme trh, ale podobnou službu na podílové fondy jsme nenašli. Proto jsme se rozhodli, že ji vytvoříme.“

Češi oproti vyspělým státům investují málo. Věříme, že když jim dáme do rukou jednoduchý nástroj a kompletní a pravdivé informace, dokážou zhodnocovat volné finance sami a informovaně. A přispějeme tím ke změně celého investičního prostředí v ČR.

Srovnat fondy